Ζάκυνθος: Σοκάρουν οι διάλογοι των δραστών – Σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον επιχειρηματία στο νοσοκομείο

Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι των δραστών της δολοφονίας της 37χρονης συντρόφου του επιχειρηματία Ντίμι Κορφιάτη στη Ζάκυνθο που ήρθαν στο φως μετά από κατάθεση μάρτυρα ο οποίος συμμετείχε στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Όπως αναφέρει το MEGA από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει πως μετά την εκτέλεση της γυναίκας, όταν οι δράστες συνειδητοποίησαν ότι ο επιχειρηματίας δεν είναι νεκρός σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τραυματισμένος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος μεταξύ τους:

38χρονος: «Μόνο την π…α σκότωσες»

39χρονος: «Ναι μ…α, ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Τότε ο 38χρονος είπε πως πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, για να «το τελειώσουν» αν ήταν ακόμα ζωντανός.

Στη συνέχεια γίνεται και αναφορά στον ηθικό αυτουργό, τον επίορκο αστυνομικό, με τον 38χρονο να ακούγεται να λέει: «Στον π…η τον μπάτσο να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ».

Λίγο αργότερα οι δύο άνδρες σταμάτησαν και πέταξαν ρούχα και τα κινητά.

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας κλειδί

Η αστυνομία εξιχνίασε τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, μετά από την κατάθεση ενός μάρτυρα – κλειδί ο οποίος αποκάλυψε, επίσης, τα ονόματα του ηθικού αυτουργού και των φυσικών αυτουργών.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν DNA και αποτυπώματα στο φουσκωτό σκάφος διαφυγής και τηλεφωνικές επικοινωνίες. Το θύμα φαίνεται πως είχε δώσει στοιχεία στις αρχές και σε μήνυση που υπέβαλε το 2018 αλλά και στην κατάθεσή του το 2021 σχετικά με τη δολοφονία της γυναικάς του.

Διάβασε και αυτό  Καταδίκη της Ρένας Δούρου για τις φονικές πλημμύρες ζήτησε η εισαγγελέας

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως συναντήθηκε με τους δύο φερόμενους εκτελεστές στις 8 Ιουνίου 2020 στο Χαλάνδρι και πως όλοι μαζί πήγαν στον Πύργο για μία μέρα.

Στην κατάθεση του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, αναφέρει πως εκείνος ήταν ο οδηγός ενώ οι δράστες της δολοφονίας της 37χρονης, σύμφωνα με τη δικογραφία, κάθονταν στα πίσω καθίσματα. Όταν έφτασαν στην Ηλεία και πήγαν στην αποθήκη, εκεί όπου ήταν το κρυμμένο το φουσκωτό, συναντήθηκαν με δύο άλλους κατηγορούμενους.

Ο μάρτυρας, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ανέφερε πως του είπαν να είναι σε αναμονή στις 9 Ιουνίου 2020, ημέρα της δολοφονίας, για να πάει στο ίδιο σημείο να τους παραλάβει.

Αφού τελικά επέστρεψαν στην Αθήνα, σε συνάντηση που είχε λίγα 24ωρα μετά με τον έναν από τους δύο φυσικούς αυτουργούς, του είπε να μην αναφέρει τίποτα για όσα έγιναν, γιατί ο συνεργός του θα τον σκότωνε καθώς «δεν χαρίζει».

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights