Τουρκία: Εισαγγελική πρόταση για ποινή φυλάκισης 11 ετών σε δημοσιογράφο που «προσέβαλε» τον Ερντογάν

Την επιβολή ποινής κάθειρξης 11 ετών στη δημοσιογράφο Σεντέφ Καμπάς ζητούν οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας, καθώς θεωρούν ότι προσέβαλε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δύο υπουργούς της κυβέρνησής του.

Τον περασμένο μήνα δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση της 52χρονης, εν αναμονή της δίκης της για προσβολή του προέδρου. Η κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης 1-4 ετών.

Ο εισαγγελέας ζητά επίσης να ασκηθεί δίωξη στην Καμπάς για προσβολή του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και του υπουργού Μεταφορών Αντίλ Καραϊσμαήλογλου και να της επιβληθεί συνολικά ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Συμμετέχοντας σε ένα τηλεοπτικό πάνελ σε εκπομπή του αντιπολιτευόμενου καναλιού Tele 1, η Καμπάς είπε μια παροιμία, την οποία επανέλαβε στη συνέχεια στο Twitter. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν καταδίκασαν τα λεγόμενά της, υποστηρίζοντας ότι ήταν προσβλητικά για τον πρόεδρο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Συνασπισμός για τις γυναίκες στη δημοσιογραφία (CFWIJ) και άλλες 37 οργανώσεις που προασπίζονται την ελευθεροτυπία ζήτησαν από την Τουρκία να αποφυλακίσει την Καμπάς. «Η αβάσιμη φυλάκιση της εν λόγω δημοσιογράφου καταδικάστηκε ευρέως από τοπικές και διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις, καθώς και από οργανισμούς για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία του Τύπου», ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους. «Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση και η δικαιοσύνη εμφανίζονται άκαμπτες και η Σεντέφ παραμένει στη φυλακή», προστίθεται σε αυτό το κείμενο.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Οι δολοφόνοι που πίστεψαν πως έκαναν το τέλειο έγκλημα
Verified by MonsterInsights