Θλίψη στη Νίκη Βόλου: Έφυγε από τη ζωή ο «Πούσκας», Νίκος Σπανάκης

Θλίψη στην ποδοσφαιρική κοινωνία του Βόλου καθώς την Τρίτη 13/07 έγινε γνωστό ότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου Νίκος Σπανάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Είχε γεννηθεί το 1928.

Όπως μετέδωσε το Magensianews.gr ο Νίκος Σπανάκης αγωνίστηκε για τη Νίκη Βόλου έως και το 1961, ενώ εργάστηκε στο επαγγελματικό εμπορικό επιμελητήριο Βόλου. Με τη σύζυγό του Τούλα απέκτησε δύο κόρες, ενώ σε ποδοσφαιρικό επίπεδο όπως αναφέρει και η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη, ήταν ένας χαρισματικός σέντερ φορ, με δυνατότητες που του χάρισαν το παρατσούκλι «Πούσκας».

Όσον αφορά την αγάπη του για τη Νέα Ιωνία και τη Νίκη Βόλου; «Όλα τα παιδιά εδώ πέρα τη Νίκη την αποτελούσανε τα «γερμανικά» [ομάδα προσφυγικών σπιτιών]. Δηλαδή εδώ στα «γερμανικά» μπορώ να σου πω η Νίκη είχε και 14 άτομα στην ομάδα. Εμείς λέγαμε Νίκη εδώ, Νέα Ιωνία, προσφυγική ομάδα λέγαμε. Όλοι οι πρόσφυγες ήμασταν ένα, ένα και το… ένα πρόσωπο ήμασταν όλη η Νίκη» δήλωνε ο ίδιος, όπως καταγράφεται στο βιβλίο «Η μνήμη αφηγείται την πόλη-Προφορική ιστορία και μνήμη του αστικού χώρου» και στη μελέτη της αποφοίτου Ιστορίας και Ανθρωπολογίας Μαρίας Καραστεργίου, με τίτλο «Το γήπεδο της Νίκης ως τόπος μνήμης, ταυτότητας και ιστορίας των προσφύγων της Νέας Ιωνίας Βόλου».

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Λουκέτο στους συνδέσμους χούλιγκαν βάζει η κυβέρνηση – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: