«Θετικές» συνομιλίες για το αεροδρόμιο της Καμπούλ ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και ο αμερικανός ομόλογός του Λόιντ Όστιν έκαναν «εποικοδομητική και θετική» συζήτηση όσον αφορά το σχέδιο η Άγκυρα να αναλάβει τη λειτουργία και τη φρούρηση του αεροδρομίου της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, μετά την αποπεράτωση της διαδικασίας της αποχώρησης των στρατευμάτων του NATO που απομένουν στη χώρα της Ασίας, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του πρώτου.

Η Άγκυρα έχει προσφερθεί να αναλάβει τη λειτουργία και τη φύλαξη του αεροδρομίου μετά την αποχώρηση του NATO και είχε συνομιλίες με συμμάχους, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, για οικονομική, πολιτική και επιμελητειακή υποστήριξη. Η ασφάλεια του αεροδρομίου χαρακτηρίζεται κλειδί για τις επιχειρήσεις διπλωματικών αποστολών στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση.

Το Πεντάγωνο σε χωριστό δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον ανέφερε πως οι κ.κ. Όστιν και Ακάρ συζήτησαν σχετικά με την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και συμφώνησαν ότι έχει σημασία να υπάρξουν εγγυήσεις για την «ικανοποιητική ασφάλεια» του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Οι διμερείς συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη, διευκρίνισε στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Οργή για τη «βάρβαρη επίθεση» – «Η Μόσχα θέλει να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: