Τέλος οι μάσκες σε σχολεία και πανεπιστήμια: Υποχρεωτική χρήση στις Πανελλήνιες και σε όλες τις εξετάσεις

Τέλος στις μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου, με το μέτρο να αφορά όλες τις σχολικές βαθμίδες και τα πανεπιστήμια, ωστόσο η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική στις εξετάσεις μεταξύ αυτών και οι Πανελλήνιες.

Συγκεκριμένα η επιτροπή των ειδικών στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να εισηγηθεί ότι από την 1η Ιουνίου παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Η επιτροπή εισηγείται ωστόσο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων – μεταξύ αυτών και των φετινών Πανελλήνιων – να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

Επίσης, παραμένει το ένα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 3.428 κρούσματα σήμερα – Στους 191 οι διασωληνωμένοι, 14 νέοι θάνατοι

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: