Σταύρος Θεοδωράκης: Θα κάνω ξανά τους «Πρωταγωνιστές»

Ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής ο πρώην επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αποφάσισε να δώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη και να μιλήσει για όλους και για όλα. Έχοντας, λοιπόν, απέναντι του τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο «Δε Γκρανμάδερ», μίλησε για τα μελλοντικά… δημοσιογραφικά του σχέδια, για την πολιτική και τα social media.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε αναμένεται στο μέλλον να επιστρέψει στην τηλεόραση: «Μπορώ να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Δεν ήθελα να το κάνω αμέσως μετά την πολιτική. Είχα προτάσεις από κανάλια για πολιτικές αναλύσεις. Δεν ήθελα να πάω σε έναν επιχειρηματία και να πω ότι είμαι εδώ. Θα μείνω με τα ταπεινά podcast και όταν νιώσω ότι έχει περάσει το στάδιο αυτό, θα κάνω ξανά τους “Πρωταγωνιστές”. Όχι του παρελθόντος, αλλά δεν έχω τελειώσει ούτε με αυτό, ούτε με την τηλεόραση».

Για την πολιτική είπε: «Δεν θέλω να μπω ξανά στην πολιτική. Νομίζω ότι το πλήρωσα το τίμημα. Για μένα ήταν μια επιπλέον θητεία για κάποια λογικά πράγματα που ήθελα να πω το 2015. Κάποιος τα πίστεψε, κάποιος δεν τα πίστεψε, μερικά από αυτά έγιναν και είμαι πολύ ευτυχής. Είμαι ευτυχής, αρκετά. Δεν έχω δυνάμεις για να το ξαναχτίσω όλο αυτό το πράγμα και δεν έχω και λεφτά για να το ξαναχτίσω εγώ αυτό. Καλύτερη η ζωή μου στην πολιτική δεν ήταν γιατί ήταν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ ένα αδιάκοπο σφυροκόπημα. Με λίγους συμμάχους και πολλούς αντιπάλους. Ο αντίπαλος είναι πάντα ο καινούργιος, ο διαφορετικός. Όταν βγήκα εγώ το 2014 υπήρχε μια φθαρμένη ουσιαστικά συντηρητική δύναμη, μια άλλη που ερχόταν από τα αριστερά και ήρθε κάποιος που ο μεν και ο δεν είπαν «Ωπ! Καινούργιος παίκτης; Μακριά!». Και με βάραγαν τα τρολ και από δω και από εκεί… Fake news, απίστευτα σενάρια».

Διάβασε και αυτό  Alpha: Νέα οικογενειακή κωμική σειρά θα ρίξει στη «μάχη» της τηλεθέασης την ερχόμενη σεζόν

Για την πιο κρίσιμη στιγμή στην πορεία του στην πολιτική, η οποία ήταν μετά το δημοψήφισμα είπε: «Μπαίνουμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο Τσίπρας δεν μιλούσε και παίρνω τον λόγο και λέω, έχω μια πρόταση, να φύγουν οι πρακτικογράφοι. Προς τιμήν του, πρώτος ο Μεϊμαράκης και μετά ο Τσίπρας, είπαν να φύγουν. Το κλίμα τότε άλλαξε. Ήρθαμε αντιμέτωποι με τον καθρέπτη μας και το σήμερα, όχι με το τι θα πει το κομματικό μου επιτελείο. Είπαμε να μιλήσουμε ειλικρινά και έτσι τελείωσε η συνάντηση. Εκείνη τη Δευτέρα ένιωσα υπερήφανος από την πολιτική στάση».

Για τα social media είπε: «Βρίσκω χώρο και χρόνο στα social. Το αρνητικό είναι ότι ο Τραμπ βγήκε επειδή ήταν δυνατός στα social media. Ήταν γέννημα του κακού κοινωνικού δικτύου. Υπάρχει ένα μεγάλο λάθος στα social, είναι η ανωνυμία. Είμαι αντίθετος με την ανωνυμία. Πρέπει ο καθένας να πάρει την ευθύνη των απόψεών του. Είναι έγκλημα που παραδίδουμε στις επόμενες γενιές. Δεν μπορούμε να πολεμάμε τα φαντάσματα».

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights