Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Εγώ είμαι η λύση για τα προβλήματα της Τουρκίας

Αν και η Τουρκία βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση από το 2001, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο «Σουλτάνος» διαμηνύει ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα είναι ο ίδιος και επιμένει ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

«Πολίτες μου να είστε ήρεμοι, μην ανησυχείτε.

Όπως εμείς πήγαμε την Τουρκία έναν αιώνα μπροστά, έτσι  πάλι εμείς θα λύσουμε τα σημερινά προβλήματα της Τουρκίας.

Ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πάλι είμαστε μόνο εμείς,  αυτοί που διαθέτουμε την εμπειρία, τη θέληση,  το πνεύμα, την πρακτική  και την πίστη για να λύσουμε τα θέματα αυτά» αναφέρει ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ θεωρεί ότι θα έρθει συνάλλαγμα από τον τουρισμό, αφού έχει ρίξει τις τιμές προκειμένου να έχει φθηνό τουρισμό.

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του, Εμινέ, που νοσούν με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, παραμένουν σε καραντίνα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η απομόνωση δεν αρέσει στον Τούρκο πρόεδρο, καθώς μιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνο σε βουλευτές του υποστήριξε ότι τον «φυλάκισαν στο σπίτι». Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι δεν έχει συνηθίσει στην ξεκούραση. «Θα λυτρωθούμε σύντομα από αυτή τη φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της αντιπολιτεύσης

Την ίδια ώρα καταρρέει η κυβερνητική συμμαχία στην Τουρκία, με δημοσκόπηση να δείχνει προβάδισμα της αντιπολίτευσης.

Το 63,5% λαμβάνει η αντιπολίτευση, έναντι 35% που συγκεντρώνει ο κυβερνητικός συνασπισμός. Η τάση είναι ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών αποσυρέται καθώς το χρήμα φεύγει από την τσέπη και οι υποσχέσεις αφορούν το… 2071.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Avrasya: 

  • Κιλιτσντάρογλου 28.4%
  • Ερντογάν       26,3%
  • Ακσενέρ 12.4%
  • Φιλοκουρδικό Κόμμα 12.9%
  • Μπαχτσελί 6%
Διάβασε και αυτό  Στις κάλπες με τον Λούλα να «φλερτάρει» με εκλογικό θρίαμβο

 

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights