Ραπεντώσα: Το μυστικό μέρος στην Αττική που αξίζει να ανακαλύψετε

Η Ραπεντώσα αποτελεί την έκπληξη της Αττικής, με εικόνες που εντυπωσιάζουν και σου δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο άλλο σημείο της Ελλάδας. Ένας κρυμμένος καταρράκτης και μια μικρή λιμνούλα στις βορειοδυτικές παρυφές της Πεντέλης, αποτελούν ένα από τα φυσικά τοπία της Αττικής που σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητα.

Ραπεντώσα: Το μυστικό μέρος στην Αττική που αξίζει να ανακαλύψετε

Από τις εκπλήξεις, λοιπόν, της Αττικής, όπως ο κρατήρας χάος, ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στο Λαύριο, αλλά και ο καταρράκτης Βαλανάρης στην Πεντέλη, η Ραπεντώσα είναι ένα μέρος ιδανικό για πεζοπορία αλλά και για να έρθει κανείς σε επαφή με τη φύση, χωρίς να χρειαστεί να φύγει μακριά από το λεκανοπέδιο. Λίγη καλή θέληση να υπάρχει μόνο και εντός νομού ανακαλύπτει κανείς κρυμμένα μυστικά και άγνωστα στο ευρύ κοινό υπέροχα τοπία, που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν τα αντικρίσετε.

Ένα από αυτά ο κρυμμένος καταρράκτης, αλλά και η λιμνούλα που σχηματίζεται από τα νερά που πέφτουν με ορμή, της Ραπεντώσας, στις βορειοδυτικές παρυφές της Πεντέλης κοντά στο μεγάλο λατομείο των Μαρμάρων Διονύσου.

Το νερό του προέρχεται από το ομώνυμο ρέμα, ενώ η δασική περιοχή στην οποία εντοπίζεται, κυριολεκτικά πνιγμένη στα έλατα και τις λεύκες, δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιον ορεινό προορισμό πολύ μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ραπεντώσα: Ο εντυπωσιακός καταρράκτης ύψους 20 μέτρων

Ορατός μόνο από αρκετά κοντινό σε αυτόν σημείο, ο καταρράκτης φτάνει περίπου τα 20 μέτρα σε ύψος, ενώ η ποσότητα του νερού αυξομειώνεται αναλόγως την εποχή. Η βλάστηση γύρω από τον καταρράκτη εντυπωσιάζει -κυρίως το φθινόπωρα, όταν η μελαγχολική εποχή δίνει στο τοπίο το γλυκό και ταυτόχρονα μελαγχολικό, πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της.

Διάβασε και αυτό  Λίμνη Δόξα: Το αλπικό σκηνικό στην Κορινθία που αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Η απόσταση για να τον προσεγγίσει κανείς από την κοιλάδα της Ντάρδιζας πεζή είναι μόλις 3 χλμ., ενώ για τους πιο αθλητικούς τύπους υπάρχει διαδρομή περίπου 5 χλμ. από το τέρμα Ραπεντώσας.

Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα μαγευτικό και άκρως χαλαρωτικό μέρος που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να γνωρίσει από κοντά.

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights