Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της διαδικασίας απονομής συντάξεων με την σύμπραξη δικηγόρων και λογιστών

Μπλόκο» στην διαδικασία απονομής συντάξεων με την σύμπραξη δικηγόρων και λογιστών επιχειρούν να βάλουν δυο Ομοσπονδίες και ένας συνταξιούχος με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και ένας συνταξιούχος, ζητούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή, να ανασταλεί και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση (45891/2021) για «τον καθορισμό των προϋποθέσεων, κανόνων, διαδικασίας και λοιπών θεμάτων για την πιστοποίηση επαγγελματιών για την εφαρμογή του άρθρου 255 του νόμου 4798/2021».

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει σειρά συνταγματικών διατάξεων που αφορούν στην μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι με τις διατάξεις του νόμου 4798/2021, σε επίκληση του οποίου εκδόθηκε η επίμαχη απόφαση του υπουργού Εργασίας, αναιρείται  η δημοσίου χαρακτήρα απονομή των συντάξεων και μάλιστα «κατ΄ ευθεία υποκατάσταση των αρμοδίων οργάνων της ασφαλιστικής διοίκησης από ιδιώτες, ήτοι πρόσωπα τα οποία δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή έτερο ΝΠΔ».

Παράλληλα, τονίζουν ότι επιβαρύνεται ο e-ΕΦΚΑ με την επιμόρφωση των ιδιωτών επαγγελματιών χωρίς, ωστόσο, αυτό να προβλέπεται από το νόμο.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  H ώρα της αναγνώρισης των δολοφόνων του Άλκη: Οι φίλοι του απέναντι στους 12 κατηγορούμενους την Παρασκευή

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: