Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

ΗΤουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Παρασκευή (2/7).

Τα σχόλια αυτά ενδέχεται να αναζωπυρώσουν τις εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα εν μέσω προσπαθειών να επιδιορθώσουν τις σχέσεις τους, σύμφωνα με το Reuters.

Η Τουρκία έρχεται σε αντίθεση με τα μέλη της ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρο, για τους ενεργειακούς πόρους και τη δικαιοδοσία της περιοχής, ενώ οι εντάσεις ξέσπασαν πέρυσι όταν οι τουρκικές και ελληνικές φρεγάτες ναυτικού συνόδευσαν σκάφη που πραγματοποιούσαν έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Μιλώντας στη βορειοδυτική επαρχία Sakarya, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έλαβε «σήματα για φυσικό αέριο» στην ανατολική Μεσόγειο και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή.

«Όποια και αν είναι τα δικαιώματά μας, θα τα διεκδικήσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και θα πραγματοποιήσουμε τις επιχειρήσεις εξερεύνησης πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και σε όλες αυτές τις θάλασσες», είπε, χωρίς ωστόσο, να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα τα σχόλια του Ερντογάν έρχονται μια εβδομάδα αφότου η ΕΕ υποσχέθηκε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία να συνεχίσει να φιλοξενεί πρόσφυγες από τη Συρία έως το 2024, ωστόσο η Άγκυρα απέρριψε την πρόταση ως ανεπαρκή και κάλεσε την Ένωση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αύξηση της συνεργασίας.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  «Να πεθάνετε γαμ…α ζώα» – Ουκρανοί στρατιώτες με εκτοξευτές ρουκετών κατά ρώσων εισβολέων

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: