Πώς θα κάνουμε Απόκριες, καρναβάλι, Πάσχα και καλοκαίρι

Για τις Απόκριες, το καρναβάλι, το Πάσχα αλλά και το φετινό καλοκαίρι ρωτήθηκε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όταν ρωτήθηκε για το αν θα γίνουν φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις φέτος τις Απόκριες, δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά». Όπως είπε, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο.

Όσον αφορά στο Πάσχα, εκτίμησε ότι «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό» και συμπλήρωσε ότι και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, δεδομένου ότι ανοσοποίηση του πληθυσμού είναι πολύ καλύτερη και υπάρχουν φάρμακα, ωστόσο τόνισε ότι δε θα πετάξουμε τις μάσκες. «Οι μάσκες θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας», κατέληξε.

Ο κ. Βατόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα όμως τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί το πόσο μεγάλα και θανατηφόρα θα είναι.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι οι σκληροί δείκτες δε θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε υψηλά επίπεδα, εξηγώντας ότι η αποκλιμάκωση είναι δεδομένη, καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει. «Αυτό δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας» ξεκαθάρισε.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Mαργαρίτα Θεοδωράκη: Ο πατέρας μου τους τελευταίους 2 μήνες παρακαλούσε να πεθάνει, υπέφερε πολύ
Verified by MonsterInsights