Πέθανε η δημοσιογράφος Ευγενία Χριστοπούλου μετά από μάχη με τον κορονοϊό

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών η δημοσιογράφος Ευγενία Χριστοπούλου μετά από μάχη με τον κορονοϊό.

Η δημοσιογράφος έφευγε από τη ζωή την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών:

«Η Ευγενία Χριστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών στο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων, φοίτησε στο γαλλικό τμήμα του St. George Commercial College for Girls.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από το Γραφείο Τύπου της Ενώσεως Ξενοδοχείων Ελλάδος το 1972, ενώ συγχρόνως έγραφε και το έντυπο της Ενώσεως, την «ΞΕΝΟΔΟΧΙΑ». Από το 1973 έως το 1978 εργάστηκε στη σύνταξη των περιοδικών «ΤΑΞΙΔΙ» και «ΚΡΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» του Μανόλη Δουλγεράκη. Το 1978, διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού “SORED” και το 1979, διευθύντρια παραγωγής του εκδοτικού οίκου «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ» του Παύλου Μπακογιάννη. Από το 1980, εργάστηκε στο περιοδικό «ΟΜΑΔΑ» του Οργανισμού Λαμπράκη ως συντάκτρια και βοηθός ύλης. Κατόπιν, εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΒΗΜΑ», «ΓΝΩΜΗ», «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» καθώς και στη δημόσια τηλεόραση, ως επικεφαλής του τμήματος του εξωτερικού δελτίου της ΕΡΤ2 και συγχρόνως, παρουσιάστρια ειδήσεων.

Η Ευγενία Χριστοπούλου επέδειξε συνέπεια και επαγγελματισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της, ενώ υπήρξε επιμελής, εργατική και παράδειγμα συναδελφικής αλληλεγγύης. Πολυμήχανη και πολυτάλαντη, ασχολήθηκε με επιτυχία με πολλά είδη ρεπορτάζ, όπως το ρεπορτάζ των υπουργείων Δημοσίων Έργων, Εμπορίου και Εθνικής Άμυνας, το ελεύθερο αλλά και το αθλητικό, γεγονός που σαφώς καταδεικνύει το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων της, που την ανέδειξαν σε μια καταξιωμένη επαγγελματία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, συλλυπείται βαθύτατα τον γιο της Νίκο Αγγελή και τους οικείους της. Η κηδεία της Ευγενίας Χριστοπούλου θα γίνει αύριο, Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, στη 1 μ.μ., στο Κοιμητήριο Παπάγου».

Διάβασε και αυτό  Έχω βιώσει και εγώ το bullying που γίνεται στους παχύσαρκους στο δρόμο και ειδικά στο τιμόνι

Το «αντίο» από τον γιο της

Τον θάνατο της δημοσιογράφου γνωστοποίησε μέσω Facebook και ο γιος της Νίκος Αγγελής, γράφοντας, μεταξύ άλλων ότι η «μεγαλοπρέπεια της, η γενναιοδωρία και το πνεύμα της διείσδυσαν σε όποιον βρέθηκε κοντά της».

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: