Ο Νταβίντ Σασόλι απαντά στην επιστολή Κεφαλογιάννη για εκδήλωση της «Ομοσπονδίας Τούρκων της Δυτικής Θράκης»

Στην επιστολή διαμαρτυρίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Francois Alfonsi με τη λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης» απαντά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Νταβίντ Σασόλι δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι οι βασικές αρχές της ΕΕ καθώς και τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά. Πρόσθεσε μάλιστα πως το ίδιο σεβαστές πρέπει να γίνονται και οι Διεθνείς Συνθήκες από όλους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Από την πλευρά του Μανώλη Κεφαλογιάννη επισημαίνουν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε στόχο να αμφισβητηθεί για μία ακόμη φορά από τουρκικής πλευράς μία Διεθνής Συνθήκη, η Συνθήκη της Λωζάνης.

Στην απάντησή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει πως η εν λόγω εκδήλωση δεν ήταν σε καμία περίπτωση επίσημη συνάντηση του Κοινοβουλίου, αλλά μία πρωτοβουλία του εν λόγω μέλους και δεν ήταν σε γνώση του, καθώς δεν απαιτείται καμία προηγούμενη έγκριση από οποιοδήποτε από τα επίσημα διοικητικά όργανα του Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια μάλιστα σημειώνει ότι αφενός τα μέλη του Κοινοβουλίου αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ πολιτικό φάσμα απόψεων που δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφετέρου ότι δεν μπορεί να αρνηθεί σε κανένα μέλος του Κοινοβουλίου τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση.

Από την πλευρά του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν, ότι ο κ. Σασόλι έκανε μία ξεκάθαρη δήλωση αποδοκιμασίας της προσπάθειας της Τουρκίας να αμφισβητήσει μία Διεθνή Συνθήκη, τη Συνθήκη της Λωζάνης, που σαφώς ορίζει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική, ενώ η μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική, εθνική μειονότητα.

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights