Νταϊάνα: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της

Οι Βρετανοί πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη ανήμερα της 1ης Ιουλίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία η μητέρα τους πριγκίπισσα Νταϊάνα θα γιόρταζε τα 60α της γενέθλια, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος προς τιμήν της.

Το άγαλμα προς τιμήν της Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, θα αποκαλυφθεί στο Sunken Garden του Kensington Palace στο κεντρικό Λονδίνο, το μέρος όπου κάποτε αποτελούσε το σπίτι της, αναφέρει το Reuters.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της

Το 2017, τα αδέρφια ανέθεσαν τη δημιουργία του αγάλματος στο γλύπτη Ian Rank-Broadley -υπεύθυνο για τη φιγούρα της βασίλισσας Ελισάβετ που χρησιμοποιήθηκε στα νομίσματα της Βρετανίας και της κοινοπολιτείας- με σκοπό να αντανακλά την κληρονομιά και την ζωή της.

Πριν ένα χρόνο, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι επιβεβαίωσαν τη θέση του εν λόγω αγάλματος στο Sunken Garden στο Kensington Palace εκφράζοντας την ελπίδα τους ότι «το άγαλμα θα βοηθήσει όλους όσοι επισκέπτονται το Kensington Palace να προβληματιστούν για τη ζωή της μητέρας τους και την κληρονομιά της», αναφέρει το tatler.com. Η επιλογή του Sunken Garden, ωστόσο, δεν ήταν τυχαία για την τοποθέτηση του αγάλματος, καθώς ήταν ένα ιδιαίτερο μέρος για την ίδια της πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Θα σταματούσε και θα μιλούσε με τους κηπουρούς όσο ζούσε εδώ», είπε ο Sean Harkin, επικεφαλής κηπουρός στο παλάτι του Κένσινγκτον. «Μπορεί να έβγαινε για τζόκινγκ ή μια βόλτα στο πάρκο και αν ήταν νωρίς και ήσυχα θα συνομιλούσε μαζί τους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα Historic Royal Palaces, ο πρώτος τρόπος με τον οποίο η Νταϊάνα μνημονεύτηκε στον κήπο έλαβε χώρα το 2017, όταν για να σηματοδοτηθεί η 20ή επέτειος του θανάτου της, οι κηπουροί μετέτρεψαν το χώρο σε «Λευκό Κήπο» προς τιμή της. Ο Sean Harkin εξήγησε στη Vogue και το σκεπτικό του αναφορικά με την επιλογή των λουλουδιών εκείνη την εποχή. Τα Μη με Λησμόνει επιλέχθηκαν εξαιτίας του συμβολισμού της πριγκίπισσας που εξαφανίστηκε αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ. Ωστόσο, ήταν επίσης ένα από τα αγαπημένα της λουλούδια.

Διάβασε και αυτό  Γιώργος Λιβάνης για Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Δεν ήταν κάτι σημαντικό, πέρασε και δεν ακούμπησε

Επίσης ο «Λευκός Κήπος» περιλάμβανε λευκά και κρεμ τριαντάφυλλα, γιατί, όπως είπε ο Harkin στη Vogue «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα αναφερόταν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα ως το κλασικό αγγλικό τριαντάφυλλο. Ένιωσα ότι ήταν απαραίτητο να τα συμπεριλάβουμε». Υπήρχαν επίσης εκατοντάδες κρίνα που φυτεύτηκαν επειδή η Νταϊάνα συχνά έβαζε τα κομμένα λουλούδια στο διαμέρισμά της στο Κένσινγκτον». Ο κήπος Sunken, μάλιστα, ήταν και το σημείο όπου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους το 2017.

Ποιος είναι ο γλύπτης που ανέλαβε τη δημιουργία του αγάλματος

Ο γλύπτης Ian Rank-Broadley που επιλέχθηκε για να δημιουργήσει το άγαλμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα είναι ο ίδιος καλλιτέχνης που δημιούργησε την εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ που βρίσκει κανείς σε κάθε βρετανικό νόμισμα από το 1998. «Ο Ian είναι ένας εξαιρετικά χαρισματικός γλύπτης και ξέρουμε ότι θα δημιουργήσει ένα κατάλληλο έργο για τη μητέρα μας», ήταν η δήλωση των δύο αδερφών. «Ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε το άγαλμα, το οποίο θα επιτρέψει σε όλους όσοι επισκέπτονται το Kensington Palace να θυμούνται και να γιορτάζουν τη ζωή και την κληρονομιά της».

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights