Μουντιάλ 2022: 330 εκατ. ευρώ ζητάνε ως αποζημίωση οι οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν

Κάθε μέρα που περνάει φέρνει πιο κοντά την έναρξη του Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ και το οποίο έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο επειδή είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί χειμώνα αλλά και επειδή χιλιάδες εργάτες φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους, με τις οικογένειές τους να ζητάνε τώρα το ποσό των 330 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

Ο Guardian είχε υποστηρίξει σε σχετικό ρεπορτάζ ότι τουλάχιστον 6.500 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κατάρ, όπου δούλευαν και δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες.

Η Daily Mail, από την πλευρά της, έκανε λόγο για 2,823 νεκρούς.

Όπως και να έχει, είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο, μιλάμε για χιλιάδες νεκρούς. Χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους έχασαν οι οικογένειές τους, οι οποίες θέλουν τώρα αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, θέλουν 330 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση, αφού αυτό είναι το ποσό που ζητάνε επισήμως, πια, από τη FIFA και το Κατάρ, το οποίο πάντως δεν συμφωνεί με όλα αυτά. Αντιθέτως, η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2022 υποστήριξε ότι οι νεκροί είναι μόλις… τρεις και δηλώνει έτοιμη για τη δικαστική μάχη που θα ακολουθήσει.

Το ποσό των 330 εκατ. ευρώ, πάντως, δεν είναι τυχαίο, αφού τόσα είναι τα λεφτά που θα μοιραστούν στις ομάδες που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Λευτέρης Πετρούνιας: Είναι πολλοί οι λόγοι που θέλω να γυρίσω Χρυσός
Verified by MonsterInsights