Μονή Πετράκη: Προφυλακίστηκε ο ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι – «Θόλωσα, δεν είχα πρόθεση να βλάψω κανέναν»

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο ιερέας που εμπλέκεται στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος επτά Μητροπολιτών του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε μετανιωμένος, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, πήρε το δρόμο για τον Κορυδαλλό και δεν αποκλείεται να νοσηλευθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα του 37χρονου κατηγορούμενου για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Μονή Πετράκη: «Θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε «απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό» σημειώνοντας πως μοναδική του σκέψη και μέλημα «είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες.

«Επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνια μου στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος ισχυριζόμενος ότι δεν ήθελε να κάνει κακό. «Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου αν ήταν αρνητική απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω…» ισχυρίστηκε, ενώ επικαλέστηκε τις διαγνώσεις γιατρών για τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από παιδί, όπως ανέφερε, λόγω της ενδοοικογενειακής βίας που βίωσε.

«Το μόνο μου καταφύγιο ήταν και είναι η εκκλησία. Πριν από ενάμιση περίπου μήνα είχα προβεί στο απονενοημένο διάβημα να δώσω τέλος στη ζωή μου» υποστήριξε και ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ή σε διαφορετική περίπτωση να ληφθούν υπόψη τα ιατρικά πιστοποιητικά που προσκόμισε ώστε να διαπιστωθεί εμπειρικά από την ανακρίτρια η ψυχική ασθένειά του, η οποία -κατά τον ίδιο- αίρει τον καταλογισμό.

Διάβασε και αυτό  Ξεκίνησε η προανάκριση για τη δολοφονία της φώκιας – «Ο Κωστής πλήρωσε την κοινωνικότητα με τους ανθρώπους»

«Ήταν μια μεγάλη αδικία για εμένα»

Αναφερόμενος στην απόφαση της καθαίρεσης του, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση ναρκωτικών, ο κατηγορούμενος την χαρακτήρισε «προειλημμένη και αποδείξεις τούτου ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω» και σημείωσε πως «ήταν μια μεγάλη αδικία για εμένα καθώς η εκκλησία ήταν και είναι η ζωή μου και η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα τα οποία και με διακατέχουν από μικρό παιδί».

Ο 37χρονος υποστήριξε ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό πριν από ενάμιση μήνα από το διαδίκτυο έναντι 45 ευρώ και τον διαβεβαίωσαν ότι «είναι χημικό για τους αγρούς για τα χόρτα».

«Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνο ψυχής έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφριά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» περιέγραψε.

Και συνέχισε: «Η αδικία στο πρόσωπο μου ήταν από το 2018 μεγάλη που μου έστησαν την σκευωρία με τα ναρκωτικά για να μην καταγγείλω τα όσα γνώριζα που πράττονταν παράνομα από τους πρώην ιερείς με τις ευλογίες του μητροπολίτη Βέροιας».

Ο κατηγορούμενος με το απολογητικό του υπόμνημα ζήτησε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του».

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights