Μέγα σκάνδαλο στην Πορτογαλία: Συνελήφθη ο πρόεδρος της Μπενφίκα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή

Μέγα σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, καθώς όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιέιρα, συνελήφθη ως κατηγορούμενος για πληθώρα οικονομικών αδικημάτων.

Η σύλληψη του Βιέιρα, ο οποίος από το 2003 βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των «Αετών» της Λισαβόνας, από τις διωκτικές αρχές έγινε την Τετάρτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες, όπως υπεξαίρεση, ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» και φοροδιαφυγή.

Ο 72χρονος είναι ένας εκ των τεσσάρων οικονομικά ισχυρών παραγόντων της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου που συνελήφθησαν μετά από μία άκρως οργανωμένη επιχείρηση της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε δεκάδες σημεία της χώρας, αλλά και στα γραφεία του συλλόγου, καθώς αναζητούν επιπλέον στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση.

Μεταξύ των βασικών υπόπτων είναι και ο γιος του προέδρου της Μπενφίκα, ενώ εκτός του Βιέιρα έχει συλληφθεί και ο Ζοσέ Αντόνιο ντος Σάντος, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη επιχείριση στην χώρα με κοτόπουλα.

Οι συλληφθέντες πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για μία υπόθεση που είναι άκρως σοβαρή και «δεμένη» από πολλά σημεία, ενώ δεν αποκλείουν το γεγονός τα όσα ακολουθήσουν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και τον ιστορικό σύλλογο ποδοσφαίρου.

Επίσης, έχει συλληφθεί και ο γνωστός ατζέντης Μπρούνο Μασέδο, ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να επιστρέψει στην Μπενφίκα ο Ζόρζε Ζεσούς από την Φλαμένγκο.

Όπως έγινε γνωστό οι διοικούντες την Μπενφίκα έχουν συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: