Κορονοϊός: Το Sputnik-V είναι περίπου κατά 90% αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής «Δέλτα»

Στην αποτελεσματικότητα του Sputnik-V κατά της ινδικής παραλλαγής «Δέλτα» αναφέρθηκε σήμερα ο Ντενίς Λογκουνόφ, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, το οποίο έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο. Όπως είπε, το ποσοστό του ανέρχεται στο 90%.

Ο Λογκουνόφ σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής «Δέλτα», υπολογίσθηκε με βάση τα στοιχεία των ψηφιακών ιατρικών καταγραφών και των καταγραφών των εμβολιασθέντων.

«Με βάση αυτά τα στοιχεία, ακόμη και σε σχέση με την ινδική παραλλαγή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik διατηρείται στα επίπεδα του 90%… Αυτήn τη στιγμή εκτιμούμε ότι η αποτελεσματικότητα με βάση διάφορες παραμέτρους είναι πάνω από το 90%», δήλωσε ο Λογκουνόφ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος είπε ότι στη Ρωσία, εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών, δημιουργούνται ιδανικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη των ιών.

Το εμβόλιο Sputnik-V, όπως έχουν δηλώσει οι ερευνητές, είναι εξίσου αποτελεσματικό κατά 92% κατά του αρχικού στελέχους προέλευσης του κορονοϊού.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Πόσο συχνές είναι οι δερματικές αντιδράσεις μετά τα mRNA εμβόλια για τον κορονοϊό

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: