Κωνσταντινούπολη: Η διαφήμιση στο μετρό με τον «Έλληνα Θεό» που εξόργισε ορισμένους

Η διαφήμιση για το νέο δημοφιλές παιχνίδι του Playstation, God of War Ragnarök, με τον Έλληνα Θεό Kratos στην Κωνσταντινούπολη, εξαγρίωσε ορισμένους στην Τουρκία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Κινήματος Επιβίωσης, Μουράτ Σαχίν, έβαλε στο στόχαστρό του τον δήμαρχο της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει φωτογραφίες τού λεγόμενου Έλληνα θεού Kratos στο μετρό! Ω ΚΥΡΙΕ, σώσε την Κωνσταντινούπολη», έγραψε ο Μουράτ Σαχίν στο Twitter.

Στις επικρίσεις του όμως απάντησαν χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι απλώς μια διαφήμιση ενός πολύ πετυχημένου παιχνιδιού», σχολίασε κάποιος.

Άλλοι υπενθύμισαν ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2009 όταν είχε κυκλοφορήσει το τρίτο παιχνίδι της σειράς και δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις.

Άλλοι του επισήμαναν ότι έχουν υπάρξει διαφημίσεις ιαπωνικού video game στο Βερολίνο, με έναν να σχολιάζει, με κοροϊδευτικό ύφος: «Μήπως οι Ιάπωνες έχουν καταλάβει την Ευρώπη;».

Διάβασε και αυτό  Πέθανε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Μετά τις αντιδράσεις, ο Σαχίν προσπάθησε να δικαιολογηθεί, γράφοντας: «Το μυαλό σας δεν είναι αρκετό για να καταλάβετε τι ήθελα να πω. Ήθελα οι νέοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο Ιμάμογλου αγαπάει την Ελλάδα».

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights