Κλακέτα για τον «Σασμό»: Τα πρώτα πλάνα από τα γυρίσματα είναι γεγονός

Γυρίσματα ξεκίνησαν οι συντελεστές της νέας σειράς του Alpha, «Σασμός» οι οποίοι άκουσαν για πρώτη φορά τον ήχο της κλακέτας και οι κάμερες ξεκίνησαν να γράφουν.

Όλοι είναι πανέτοιμοι, έχουν πάρει θέσεις: ηθοποιοί, τεχνικοί, συνεργείο. Από δω και πέρα ξεκινάει το κοινό τους «ταξίδι». Ένα ταξίδι που θα  οδηγήσει τους ήρωες της σειράς από την Κρήτη, την βεντέτα και το μίσος στον «Σασμό», την συμφιλίωση.  Αλλά κυρίως ένα ταξίδι ζωής με οδηγό, εν τέλει, την καρδιά και προορισμό την αγάπη.

Η κάμερα της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» βρέθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου  στο πρώτο γύρισμα της δραματικής σειράς του Alpha, «Σασμός» που αναμένεται να βγει στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο.

Τόσο ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος όσο και οι συντελεστές του «Σασμού» δεν έκρυψαν τη χαρά τους στις δηλώσεις τους γι’ αυτό το νέο επαγγελματικό τους βήμα.

«Ο Σασμός είναι ένα συνεχές παιχνίδι μεταξύ της ζωής και του θανάτου, της αγάπης και τους μίσους. Η σειρά αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα αφενός γιατί πρέπει να υπηρετήσουμε την παράδοση και την κληρονομιά ενός τόπου όπως η Κρήτη αφετέρου γιατί θέλουμε να καταφέρουμε να ανεβάσουμε τον πήχη στις τηλεοπτικές σειρές. Μιλάμε για μια εκπληκτική παραγωγή η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία ευρωπαϊκή παραγωγή. Υπάρχουν ο τεχνικός εξοπλισμός, εξαιρετικοί συντελεστές, ένα καταπληκτικό καστ… Πολλοί μπορεί να έχουν διαβάσει το βιβλίο Όμως τους περιμένουν περισσότερες εκπλήξεις μέσα από τη σειρά!» ανέφερε ο Κώστας Κωστόπουλος.

Ο Μιχάλης Αεράκης σημείωσε πως: «Ο σασμός είναι αγάπη, είναι συμφιλίωση. Αυτό πραγματεύεται η σειρά μας, ένα μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός, κάτω από την ομπρέλα του Alpha. Για μένα όλη αυτή η υπόθεση έχει ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί είναι παιδικά βιώματα δικά μου….(σ.σ. υποδύεται τον παπα Μιχάλη)….Θα καταλάβουν όλοι όσοι θα δούνε τη σειρά αυτή τη σημαίνει με μια λέξη κρητικό πνεύμα: μεγαλοκαρδία».

Διάβασε και αυτό  Θετική στον κορονοϊό η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Ο Ορφέας Αυγουστίδης ο οποίος θα βρεθεί τηλεοπτικά για πρώτη φορά στο πλευρό της μητέρας του, Μαρία Τζομπανάκη υπογράμμισε: «Δεν έχω δουλέψει ποτέ ξανά με τη μητέρα μου (σ.σ. Μαρία Τζομπανάκη) όλα αυτά τα χρόνια. Επιλογή ήταν. Είναι περίεργο και ταυτόχρονα πολύ φυσικό.  Ο Αστέρης, τον οποίο υποδύομαι, έχει γυρισμένη την πλάτη στις “βαριές” κρητικές παραδόσεις….Ο ρόλος της Καλλιόπης (σ.σ.την υποδύεται η Μαρία Τζομπανάκη) είναι τελείως διαφορετικός από αυτό που είναι η μητέρα μου στη ζωή….Δεν βλέπω πολλά κοινά στον Αστέρη…Κοινά βλέμματα όμως υπάρχουν. Είναι τα μάτια που κοιτάζουν τα μάτια της μητέρας μου. Κατά κάποιον τρόπο υπάρχει ασφάλεια και ησυχία σε αυτό το τοπίο. Κι εκεί συναντιόμαστε».

Ο Δημήτρης Λάλος ανέφερε: «Ενθουσιάστηκα με το βιβλίο. Πάντοτε ήθελα να παίξω σε μια ταινία που να βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα. Έχουμε γυρίσματα στην Αθήνα βεβαίως, αλλά έχουμε κι αρκετά στην Κρήτη. Ο ήρωας που υποδύομαι, ο Μαθιός έχει μεγαλώσει με τα κρητικά έθιμα, αλλά πιστεύει και στη βεντέτα και στον σασμό».

Η Μαρία Πρωτόπαπα είπε: «Μου έκανε εντύπωση πόσο καλά ήταν γραμμένοι οι διάλογοι. Ήταν άρτιοι επαγγελματικά. Με συγκίνησε πολύ ο ρόλος της Μαρίνας… Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο δεν μπορούσα να συγκρατήσω το συναίσθημά μου. Χτυπάει φλέβα».

Ο Δημήτρης Ήμελλος τόνισε: «Υποδύομαι τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, τον διοικητή της Αστυνομίας του Ρεθύμνου. Στην πλάτη του πέφτει αυτός ο “σασμός”. Υπάρχει ένα μυστήριο στην ιστορία και προσπαθεί να βρει τη λύση,  κι από την άλλη να προστατέψει το νησί από την αιματοχυσία».

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights