Κακοποίηση ζώων: Μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών κακοποίησης ζώων.

«Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στην κακοποίηση ζώων. Είναι εξάλλου και μία κεντρική κυβερνητική πρωτοβουλία και προς αυτή την κατεύθυνση τρέχουν διάφορες νομοθετικές και κανονιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ζώων», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και πρόσθεσε: «Η κακοποίηση ζώων είναι μία από τις χειρότερες μορφές βίας. Έχει έντονες διαστάσεις μιας κουλτούρας που δεν σέβεται τη ζωή. Που δεν διστάζει να βασανίσει ή και να σκοτώσει ένα ζώο. Η συνεργασία και ο συντονισμός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Κακοποίηση ζώων: Αποκτά θεσμική διάσταση

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο υπουργείο, την ΕΛΑΣ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ήδη από το 2011, ενώ τόνισε ότι το μνημόνιο συνεργασίας αναδεικνύει τη θεσμική διάσταση που λαμβάνει το ζήτημα της κακοποίησης των ζώων. Ο υφυπουργός έκανε ειδική μνεία και στην ευαισθητοποίηση που υπάρχει στο προσωπικό της ΕΛΑΣ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση θεμάτων κακοποίησης ζώων.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, σημείωσε τη μεγάλη σημασία του μνημονίου συνεργασίας για την προστασία των ζώων και την αντιμετώπιση κάθε μορφής κακοποίησης ζώων, ενώ υπογράμμισε: «Η πρόβλεψη εκπαιδεύσεων για το αστυνομικό προσωπικό επί θεμάτων που αφορούν στην προστασία των ζώων, αλλά και η ανάπτυξη συνεργειών σε ερευνητικά και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, συνιστά και στρατηγική μας στόχευση, που σταδιακά μέσω ανάλογων συνεργασιών υλοποιείται», τόνισε.

Διάβασε και αυτό  Γιατί τρώμε μπακαλιάρο στις 25 Μαρτίου: Πώς καθιερώθηκε το έθιμο με τη… συνοδεία σκορδαλιάς

Σημειώνεται, ότι την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας χαιρέτισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής, Βασίλειος Παπατσίρος, ενώ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Κλινικής του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημήτριος Τόντης, επισήμανε: «Μια νέα εποχή αναδεικνύεται τόσο με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, όσο κυρίως με τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη εμπλοκή της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της κακοποίησης ζώων. Με τη χρήση επιστημονικής γνώσης, οι αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν πιο αποτελεσματικά σε περιστατικά».

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights