Καιρός Πάσχα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Άστατος προβλέπεται ο καιρός για τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς μετράμε αντίστροφα για το Πάσχα 2022. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους Γιάννη Καλλιάνο και Κλέαρχο Μαρουσάκη, για τη Μεγάλη Εβδομάδα, και ιδιαίτερα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, προβλέπονται καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Μεγάλο Σάββατο ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ενώ τη για Κυριακή του Πάσχα τα στοιχεία δείχνουν πολύ καλό καιρό, με καλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές.

Γιάννης Καλλιάνος: Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού από Μέγαλη Πέμπτη

Ο μετεωρολόγος του MEGA και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, προβλέπει ότι ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη ενώ από εκείνη τη μέρα και μετά ακόμη και μέχρι το Πάσχα, θα βελτιωθεί και θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει βέβαια πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή πρόγνωση. Μέχρι στιγμή όμως όλα δείχνουν ότι θα κυμανθεί ως εξής: Από την Κυριακή  των Βαΐων, μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας θα κάνουν την εμφάνισή τους και χιόνια.

Μάλιστα ίδιος θα είναι ο καιρός και στην Αττική, δηλαδή με βροχές χωρίς όμως τα φαινόμενα να παρουσιάσουν κάποια μεγάλη ένταση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το σκηνικό θα αλλάξει από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά και από Φθινοπωρινό θα γίνει ξανά ανοιξιάτικο.

Όλα δείχνουν ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα διατηρηθεί καλός κάτι που θα ευνοήσει την καθιερωμένη και αναμενόμενη έξοδο των εκδρομέων.

Διάβασε και αυτό  Φολέγανδρος: Εξιτήριο για τον 30χρονο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με σκαμπανεβάσματα οδεύουμε προς την Ανάσταση

Τα πρώτα στοιχεία του καιρού για το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα παρουσίασε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναλύοντας μέρα – μέρα τι καιρικά φαινόμενα θα περιμένουμε.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει: «Με καιρικά σκαμπανεβάσματα αναμένεται να οδηγηθούμε προς την Ανάσταση του Θεανθρώπου αλλά και στο παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Αναλυτικότερα:

 1. Από σήμερα Τετάρτη και μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο αναμένουμε άκρως ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και μάλιστα με θερμοκρασίες που προς τα δυτικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας ενδέχεται να θυμίσουν καλοκαίρι μιας και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει κοντά στους 26 με 28 βαθμούς κελσίου.
  Οι θερμοκρασίες αυτές οφείλονται στην αλληλεπίδραση του ανέμου με την τοπογραφία μιας και σε αυτές τις περιοχές ο άνεμος θα λειτουργήσει σαν καταβάτης καθώς θα κατέρχεται από ορεινούς όγκους οπότε από τη μια θα ενισχύεται πολύ και από την άλλη θα θερμαίνεται καθώς θα οδηγείται σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου και μεγαλύτερης βαρομετρικής πίεσης.
 2. Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη περίπου ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα καταστεί άστατος που σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και με έμφαση θα μπορούσαμε να πούμε περιοχές που βρίσκονται προς τα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας. Ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση όπου στα κεντρικά και βόρεια θα κάνει κρύο τη νύχτα και το πρωί με αυξημένες τις πιθανότητες να δούμε ακόμη και χιόνια σε ψηλά βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
  Ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες για το διάστημα αυτό, βόρεια Ελλάδα 10°…15°, κεντρική Ελλάδα 14°…18°, νοτιότερα 16°…20°.
 3. Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα λάβει χώρα ισχυρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα. Τα στοιχεία μάλιστα θέλουν προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας να μειώνεται σημαντικά και η οριζόντια ορατότητα εξαιτίας των αυξημένων συγκεντρώσεων.
  Από Μεγάλη Δευτέρα η αφρικανική σκόνη θα υποχωρήσει.
 4. Από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Μεγάλο Σάββατο ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει οπότε ίσως δούμε θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από τους 20 με 22 βαθμούς με έμφαση τα κεντρικά και νότια.
 5. Σε ότι αφορά το βράδυ της Ανάστασης στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας φαίνεται να έχουμε καλό καιρό και με καλές θερμοκρασίες. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο όμως προς τα βορειοδυτικά τμήματα να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο.
 6. Την Κυριακή του Πάσχα τα στοιχεία θέλουν πολύ καλό καιρό και με καλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα βόρεια τμήματα όπου ίσως έχουμε μπόρες προς το απόγευμα.
 7. Τη Δευτέρα του Πάσχα ενδέχεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια φαινόμενα που δεν θα προβληματίσουν ενώ και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε πολύ καλά επίπεδα.
Διάβασε και αυτό  Τζαμαρία έπεσε από τον 7ο όροφο εξαιτίας της κακοκαιρίας

Συμπερασματικά
Ο καιρός δεν θα προβληματίσει τόσο στην έξοδο των εκδρομέων, όσο και στην επιστροφή. Ακόμη και η Ανάσταση αλλά και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα γίνουν με ήπιο καιρό για τις περισσότερες περιοχές.

Ακολουθούν χάρτες όπου απεικονίζονται η πορεία – εξέλιξη των βροχοπτώσεων αλλά και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης».

Facebook Comments Box

Απάντηση

Verified by MonsterInsights