Ιαπωνία: Χειροπέδες σε άνδρα που πυροβόλησε φυσιοθεραπευτή και απήγαγε γιατρό, ο οποίος ξεψύχησε

Στην Ιαπωνία, η Αστυνομία συνέλαβε σήμερα (28/1) το πρωί ένοπλο έπειτα από πολιορκία 11 ωρών, αφού τραυμάτισε ένα από τα τρία μέλη ιατρικής ομάδας που τον επσκεπτόταν κατ’ οίκον και πήρε όμηρο ένα δεύτερο στη Σαϊτάμα. Ο γιατρός που απήγαγε υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, ο δράστης, άνδρας 60 χρόνων, άνοιξε πυρ με όπλο που περιγράφεται ως κυνηγετικό εναντίον ενός από τα μέλη της ιατρικής ομάδας – φυσιοθεραπευτή, 41 ετών – χρησιμοποίησε δακρυγόνο εναντίον του δεύτερου και πήρε όμηρο τον τρίτο.

Η Αστυνομία βρήκε τον τραυματία, που είχε τις αισθήσεις του, έξω από το σπίτι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την κατάστασή του.

Ο όμηρος ήταν γιατρός, 44 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία. Οι αρχές τον εντόπισαν χτυπημένο αφού εισέβαλαν στο σπίτι του δράση. Μεταφέρθηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, που επικαλέστηκε αστυνομική πηγή.

Το μέλος της ομάδας που δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνο επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Η ιατρική ομάδα επισκεπτόταν τον άνδρα για να του προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και συλλυπητήρια μετά τον θάνατο συγγενούς του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Περίπου 110 κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι στο οποίο εκτυλίχθηκε η ομηρία απομακρύνθηκαν από τις αρχές. Σχολεία στην περιοχή αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν σήμερα.

Τα βίαια εγκλήματα είναι γενικά σπάνια στην Ιαπωνία, όπου η οπλοκατοχή είναι αυστηρά ελεγχόμενη.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: