Η στιγμή που πολίτες εμποδίζουν πλοίο να δέσει στο λιμάνι της Χίου

Είναι η στιγμή που κάτοικοι της Χίου μπλοκάρουν τον καταπέλτη του πλοίου «Πελαγίτης», το οποίο μετέφερε μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας του έργου της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής.

Αυτοδιοικητικοί και πολίτες κατέλαβαν τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού και δεν επέτρεψαν την αποβίβαση των μηχανημάτων.

Όπως σημειώνει το politischios.gr που φέρνει στη δημοσιότητα τις εικόνες, η αρχή έγινε στο λιμάνι των Μεστών οπότε κι επιχειρήθηκε η αποβίβαση οχημάτων, ανεπιτυχώς όμως, εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου.

Έτσι στις 6 το πρωί χθες το πλοίο απέπλευσε από τη δυτική πύλη με προορισμό το κεντρικό λιμάνι της Χίου όπου εισήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Στη θέα του πλοίου, κάτοικοι κι αιρετοί, στάθηκαν μπροστά στη ράμπα πρόσδεσης, αποτρέποντας το πλήρωμα να ρίξει τον καταπέλτη του πλοίου. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, το πλοίο βγήκε εκτός λιμένα όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα αναχωρώντας για τη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, συντονιστική επιτροπή και κάτοικοι, καλούσαν τον κόσμο σε διαρκή εγρήγορση αφού ήταν σίγουροι ότι θα ακολουθήσει νέα επιχείρηση.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπυρώσεις σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: