Η μικρή απροσεξία που κάνει τα μακαρόνια να λασπώνουν

H μάχη για τα τέλεια ζυμαρικά δεν σταματά ποτέ, καθώς πάντα υπάρχουν πράγματα που ξεφεύγουν.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πια τα μικρά μυστικά του σωστού μαγειρέματός τους, όπως το πολύ καλό αλάτισμα (να έχει το νερό τη γεύση της θάλασσας), η πολύ μεγάλη κατσαρόλα και το περιοδικό ανακάτεμα για να μην κολλούν τα μακαρόνια μεταξύ τους ή στα τοιχώματα.

Επειδή όμως ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, το συχνό λάθος που γίνεται πολλές φορές έχει να κάνει με τον χρόνο που ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα.

Όλοι γνωρίζουν ότι το νερό πρέπει να βράζει, συχνά ωστόσο μπερδεύεται ο βαθμός του βρασμού. Αν το νερό σιγοβράζει, ας πούμε, τα μακαρόνια θα λασπώσουν. Γιατί θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν.

Το να βράζει καλά το νερό είναι αποφασιστικής σημασίας για τη μακαρονάδα, όπως μας λέει η γνωστή ιστοσελίδα μαγειρικής Taste of Home.

Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν ανάμεσα στο κόχλασμα και τον πραγματικό βρασμό του νερού, αυτά θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και αν βιαζόμαστε, δεν ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε νερό που σιγοβράζει. Περιμένουμε την αληθινή θαλασσοταραχή στην κατσαρόλα μας για να τα προσθέσουμε στο ζεματιστό νερό…

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Υπέροχο σπετσοφάι – μελωμένο και λαχταριστό
Verified by MonsterInsights