Η ταινία ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ της Αγγελικής Αντωνίου στο NETFLIX EUROPE

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Co – CEO και Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου του Netflix  κ. Ted Sarandos ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της κοινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  ότι η Πράσινη Θάλασσα σε σκηνοθεσία – σενάριο της Αγγελικής Αντωνίου επιλέχθηκε  από το Netflix και θα γίνει σύντομα διαθέσιμη στο κοινό σε περισσότερες ευρωπαικές χώρες.

 ΄Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι  η επίσημη πανευρωπαϊκή  πρεμιέρα της ταινίας στο Netflix Europe έχει προγραμματισθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2022, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Κύπρο.

 
              Υπενθυμίζεται ότι η ταινία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Για να δει τη Θάλασσα» της Ευγενίας Φακίνου, με πρωταγωνιστές την Αγγελική Παπούλια και τον Γιάννη Τσορτέκη.

Η Πράσινη Θάλασσα ( Ελλάδα – Γερμανία, 2020) μετείχε και διακρίθηκε σε πολλά  σημαντικά διεθνή  φεστιβάλ όπως στο αυστριακό  Film Festival Kitzbuehel (βραβείο κοινού)   στο Ηοf,  Θεσσαλονίκη, Nashville, Rhode Island , Σίδνευ, Europe! Voices of Women in Film  2021, απέσπασε το Βραβείο Best of Show στα IndieFEST Film Awards ενώ στο Διεθνές φεστιβαλ της Χιροσίμα 2021 ήταν η πρώτη συμμετοχή ελληνικής ταινίας. Tο Νοέμβριο του  2021 απέσπασε το Βραβείο Χρυσός Έφηβος ANDE Cinema Donna στο 43ο Εfebo d Oro φεστιβαλ στο Παλέρμο.
Η  Πράσινη Θάλασσα είναι ελληνογερμανική παραγωγή (ΙΝKAS Films /Αθήνα , Angeliki Antoniou Filmproduktion & Jost Hering Filme/ Βερολiνο)  σε συμπαραγωγή  με το ΕΚΚ , την  ΕΡΤ, και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ , σε ελληνική διανομή Filmtrade και διεθνείς πωλήσεις  Iuvit Media Sales

 *(GREEN SEA) Official Trailer :
https://www.youtube.com/watch?v=xbz4sZrspIM

*(ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ) Eλληνικό trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=90til9tuJ7Q
 
*Eδώ όλη  συνέντευξη του κ. Ted Sarandos 
https://primeminister.gr/en/2022/07/15/29822

Twitter
Facebook
Website

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Space Force: Πότε περιμένουμε τον 2ο κύκλο της θεότρελης σειράς

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: