Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Ποια μέσα μεταφοράς δεν κυκλοφορούν

Γενική απεργία σήμερα και ήδη το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. «Καμία ανοχή – Ξεσηκωμός: Αγώνας για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς», αναγράφεται σε ένα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές. Απεργιακή συγκέντρωση και από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκεντρώσεις συλλογικών φορέων και αριστερών οργανώσεων γίνονται σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας και όλες θα οδηγηθούν σε πορεία προς την Βουλή. Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι το κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα συνδικάτα αντιδρούν για τα μέτρα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Το δικό του μήνυμα για τη σημερινή γενική πανελλαδική απεργία έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας με δήλωσή του. «Ο ελληνικός λαός και το κίνημα του δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων» επεσήμανε.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής

Η μεγάλη σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημα του δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ…

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχωρούν επίσης σε κινητοποιήσεις:

  • Τα λεωφορεία δεν κυκλοφορούν όλο το 24ωρο
  • Τα τρόλεϊ δεν κυκλοφορούν
  • Το μετρό (γραμμές 2&3) δεν εκτελεί δρομολόγια για όλο το 24ωρο
  • Το τραμ κινείται από τις 08:00 έως τις 22:00
  • Ο ηλεκτρικός έχει δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 17:00
  • Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια για όλο το 24ωρο

Η συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επέμειναν στις αποφάσεις τους για συμμετοχή.

Στην κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Facebook Comments Box
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights