Γαλλία: Επιδεινώνεται η κατάσταση των άστεγων ανηλίκων – Τουλάχιστον 50.000 παιδιά ζουν στο δρόμο

Περισσότερα από 50.000 παιδιά ζουν σε καταλύματα, σε αυτοσχέδια καταφύγια ή στον δρόμο στη Γαλλία, προειδοποίησε την Πέμπτη (10/2) η συλλογικότητα «Ποτέ Χωρίς Στέγη» κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατά της κακής στέγασης των ανηλίκων στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

Με την ευκαιρία αυτή, η συγκεκριμένη οργάνωση που έχει την έδρα της στη Λιόν, η UNICEF Γαλλίας, μια ένωση γονέων μαθητών και η συλλογικότητα CAU κάλεσαν τις αρχές και τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές να δράσουν απέναντι στην επιδείνωση της κατάστασης των άστεγων ανηλίκων.

«Το κράτος ανέπτυξε πρωτοφανή μέσα για να διατηρήσει 200.000 θέσεις σε καταλύματα και να θέσει τέλος στην εποχική διαχείριση των καταλυμάτων», σημειώνει η CAU σε ανακοίνωση. «Δυστυχώς, λόγω της κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης (…), υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στον δρόμο, μεταξύ των οποίων οικογένειες και παιδιά».

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2020, το Ίδρυμα Abbé Pierre μετρούσε 300.000 άστεγους όλων των ηλικιακών ομάδων στη Γαλλία, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2012 και με ένα αυξανόμενο ποσοστό γυναικών και παιδιών.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Για 7η μέρα η ρωσική εισβολή – Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις – Όλες οι εξελίξεις
Verified by MonsterInsights