Φωτιά στο Σέιχ Σου: Εντυπωσιακές εικόνες από την κατάσβεση με τo ρωσικό Beriev-200

Στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη συνέδραμε, μεταξύ των δυνάμεων πυρόσβεσης, το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200, όπως μετέδωσε το thestival.gr, το οποίο ανάρτησε σχετικό βίντεο και φωτογραφίες.

Η τοπική ιστοσελίδα αναπαράγει και την ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας Rostec (Ρωσικές Τεχνολογίες) για την άφιξη του αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 (Βe-200ChS) στην Ελλάδα, πριν από λίγες ημέρες, και την επικείμενη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών.

Το σχετικό συμφωνητικό υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ρωσικής εταιρείας PAO Ilyushin, με τη συνδρομή του Γραφείου Αθηνών της Rostec, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Rostec, Βλαντίμιρ Αρτιακόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην επιχειρησιακή δοκιμή του πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, μαζί με την καθιερωμένη μίσθωση μεσαίου τύπου ρωσικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων, είχε αναφερθεί ο κ. Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα και στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Ολοκληρωμένη Ασφάλεια 2021» τον Μάιο.

«Κατά τις πτήσεις σχεδιάζεται να αναπτυχθούν νέες μέθοδοι συλλογής και ρίψης νερού στις εστίες ανάφλεξης σε οριακές υδρομετεωρολογικές συνθήκες. Οι Έλληνες εταίροι συμμερίζονται τη βεβαιότητά μας στις δυνατότητες του ρωσικού αεροσκάφους και υπολογίζουν σε αποτελεσματική υποστήριξη στη μάχη με τις πυρκαγιές από αέρος», σχολίασε ο κ. Αρτιακόφ.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία, προστίθεται στην ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας, σύμφωνα ενώ αποτελεί και το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Διάβασε και αυτό  Μεσσηνία: Μεγάλα προβλήματα σε Μέλπεια και Βλαχόπουλο
Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: