Εμβόλιο Astrazeneca: Τέλος στους κάτω των 60 στην Ιταλία μετά τον θάνατο 18χρονης

Την απόφαση να μην χορηγείται το εμβόλιο της Astrazeneca κατά του κορονοϊού στους πολίτες κάτω των 60 ετών έλαβαν οι Αρχές της Ιταλίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Rai, η δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Ο θάνατος μιας κοπέλας 18 ετών, η οποία παρουσίαζε χρόνια χαμηλά αιμοπετάλια και εμβολιάσθηκε με Astrazeneca, ώθησε τους ειδικούς που συμβουλεύουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει μια «άκρως προσεκτική» στάση και να απευθύνει «ισχυρή σύσταση» υπέρ της αλλαγής των μέχρι τώρα οδηγιών.

Όπως ανακοινώθηκε, οι νέοι που έκαναν ήδη το πρώτο εμβόλιο με σκεύασμα της Astrazeneca, πρόκειται να λάβουν τη δεύτερη δόση με σκεύασμα της Pfizer / BioNTech ή της Moderna.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 1.901 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.079, με 88 θανάτους. Συνολικά, τα διαγνωστικά τεστ είναι 217.610, το 0,9% από τα οποία προέκυψαν θετικά. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Στις ΜΕΘ της χώρας σήμερα βρίσκονται 29 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 277 λιγότεροι.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  Πού πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test σήμερα Σάββατο 16 Απριλίου
Verified by MonsterInsights