Εκτοξεύτηκαν οι κρατήσεις των Βρετανών για τις «πορτοκαλί» χώρες – Τριπλάσιες οι αναζητήσεις για την Ελλάδα

Αύξηση της τάξης του 400% καταγράφουν οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών σε προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή στην πατρίδα για τους πλήρως εμβολιασμένους από τις 19 Ιουλίου.

Όποιος έχει κάνει δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού ή είναι κάτω των 18 ετών δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονωθεί για 10 ημέρες μετά την επιστροφή από «πορτοκαλί» χώρες, δήλωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Οι επιβάτες θα πρέπει ωστόσο να κάνουν τεστ κορονοϊού τουλάχιστον τρεις ημέρες προτού επιστρέψουν στη Βρετανία και ένα ακόμη την ημέρα μετά την άφιξή τους.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, οι απαιτήσεις της «πράσινης» και της «πορτοκαλί» λίστας είναι οι ίδιες, σημείωσε ο Σαπς.

Τις ώρες μετά την ανακοίνωση οι κρατήσεις της easyJet σε χώρες της «πορτοκαλί» λίστας αυξήθηκαν κατά 400%, με την αεροπορική εταιρεία να κόβει περισσότερα από 145.000 επιπλέον εισιτήρια.

Τουρισμός – Βρετανία: Οι αναζητήσεις για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί

Η εταιρεία Thomas Cook ανέφερε, από την πλευρά της, πως οι αναζητήσεις για «πορτοκαλί» προορισμούς διπλασιάστηκαν μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης. «Οι αναζητήσεις για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί και θα είναι η πιο κερδισμένη όσον αφορά τις οικογένειες που κλείνουν τελευταία στιγμή τις καλοκαιρινές διακοπές τους», δήλωσε εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Sky News.

«Πριν την Πέμπτη, είχαμε πολύ λίγα πακέτα διακοπών σε πορτοκαλί χώρες και πλέον με την Ελλάδα, την ενδοχώρα της Ισπανίας και τα Κανάρια νησιά πλέον διαθέσιμα σε ανθρώπους που έχουν κάνει δύο δόσεις, περιμένουμε μια τεράστια αύξηση των κρατήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο», τόνισε.

Διάβασε και αυτό  Φωτιές – Κικίλιας: 9 τραυματίες από το μέτωπο της Βόρειας Αττικής και 11 από αυτό της Βόρειας Εύβοιας
Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: