Δάσος Χαϊντούς: Είναι στην Ελλάδα και σε ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς

Όσο κι αν ταξιδεύεις και εξερευνείς την Ελλάδα, πάντα θα βρίσκεται ένα μέρος, μια τοποθεσία που θα σου είναι άγνωστη και μπορεί να απορείς γιατί δεν την είχες επισκεφθεί ως τώρα.

Κάτι που δεν είναι καθόλου παράξενο ή τυχαίο μιας και οι ομορφιές της χώρας μας είναι ανεξάντλητες.

Μια τέτοια περίπτωση μιας τοποθεσίας με απαράμιλλη ομορφιά είναι το Δάσος Χαϊντούς για το οποίο πιθανόν να μην έχεις ξανακούσει. Βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ξάνθη.

Η φύση στα καλύτερά της…

Δάσος Χαϊντούς

Αν σου αρέσει η φύση, οι πεζοπορίες και η εξερεύνηση, τότε το δάσος Χαϊντούς είναι ο επόμενος προορισμός που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου. Θα χρειαστεί να φτάσεις ως την Ξάνθη αλλά αξίζει τον κόπο μιας και εκεί θα συναντήσεις έναν επίγειο παράδεισο με πανέμορφες θεόρατες αιωνόβιες οξιές που έχουν ύψος ακόμη και περισσότερα από 30 μέτρα. Και φυσικά το σκηνικό συμπληρώνουν οι οξιές, τα έλατα και τα πεύκα αλλά και το ιδιαίτερο και πανέμορφο κίτρινο κρίνο που θα το δεις να φύεται στα βουνά της Ροδόπης.

Δάσος Χαϊντούς

Το Δάσος της Χάιντους αποτελεί ένα οικοσύστημα γεμάτο ζωή με χλωρίδα και πανίδα. Και φυσικά δε λείπει το υγρό στοιχείο και τα μικρά ποταμάκια που ρέουν και κάνουν το σκηνικό βγαλμένο σαν από παραμύθι! Δεν είναι καθόλου τυχαίο, εξάλλου, ότι από την δεκαετία του ογδόντα 180 στρέμματα του δάσους έχουν χαρακτηριστεί «Μνημείο της Φύσης» και το ίδιο αποτελεί προστατευόμενη περιοχή. Κι αν ο καιρός το επιτρέπει, θα βρεις το δικό σου αλπικό λιβαδάκι για να κάνεις πικ νικ αλλά και γυμνές ορεινές πλαγιές από τις οποίες θα τη Χαϊντού υπάρχουν γυμνές εκτάσεις και λιβάδια καθώς και γυμνές ορεινές πλαγιές από τις οποίες μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική θέα!

Διάβασε και αυτό  Νυμφαίο – Το πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας

Καταρράκτης Λειβαδίτης: Ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων

Δάσος Χαιντου

 

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights