Χειροπέδες σε πέντε άνδρες που είχαν 3.629 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Στα χέρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ) βρίσκονται τέσσερις Έλληνες και ένας Ουκρανός, ηλικίας 27-57 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν με 3.629 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «UNCOVERII» και μετά από πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, στην Ελλάδα, οι οποίοι είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά, τουλάχιστον, 3.629 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας χρήση συνολικά τουλάχιστον 247 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.

Κλιμάκια αστυνομικών της ΔΔΗΕ πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των κατηγορούμενων και διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους, ενώ, συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 14 σκληροί δίσκοι.

Από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια των πέντε συλληφθέντων, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον έκτο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  «Γιατί ενοχλεί τόσο ο όρος γυναικοκτονία;»
Verified by MonsterInsights