Αποκαλύφθηκε ενετικό τείχος κάτω από την ιστορική Δημοτική Αγορά

Κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, αποκαλύφθηκε ένα ενετικό τείχος. Συγκεκριμένα, πάνω σε αυτό το έργο, κατασκευάστηκε το 1913 η αγορά της πόλης.

Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το έργο και στη σημαντικότητα των παρεμβάσεων, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών.

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ -ΜΠΕ για τα παράλληλα έργα που εκτελούνται τόνισε ότι «στον περιβάλλοντα χώρο ολοκληρώνονται οι εργασίες από την εφορεία αρχαιοτήτων και έχει αποτυπωθεί η διαδρομή του ενετικού τείχους».

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην πορεία του έργου, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συνεργασία της εφορείας αρχαιοτήτων, της εφορείας νεωτέρων μνημείων και του δήμου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το ενετικό τείχος που αποκαλύφθηκε:

Πηγή φωτογραφιών: haniotika-nea.gr

Facebook Comments Box
Διάβασε και αυτό  «Τι κοινό θα έχει η Ελλάδα με τη Σαχάρα;» – Νέα στοιχεία για τον καύσωνα – Χάρτης με τις θερμοκρασίες την Παρασκευή 30/7
Verified by MonsterInsights