Χανιά: Αγωνία για τον 16χρονο που τραυματίστηκε μετά από βουτιά στα Φαλάσαρνα – Δεν αισθάνεται τα κάτω άκρα

Ιδιαίτερα κρίσιμες φαίνεται πως είναι οι επόμενες ώρες για την υγεία του 16χρονου που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά την Κυριακή στην μεγάλη παραλία στα Φαλάσαρνα Κισάμου ενώ έκανε βουτιές στην θάλασσα.

Ο ανήλικος που χτύπησε στην αυχενική μοίρα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ όπου διεκομίσθη προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις από τον τραυματισμό του.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, το αγόρι έχει υποστεί σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα ενώ υπάρχει υποψία πως έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός, κάτι που θα διαπιστωθεί στην χειρουργική επέμβαση. Πάντως ο 16χρονος δεν αισθάνεται τα κάτω άκρα του.

Χανιά: Πώς τραυματίστηκε

Ο 16χρονος που ήρθε στα Χανιά από την Αθήνα, για διακοπές με τους γονείς του, την Κυριακή, έκανε βουτιές από την βραχώδη άκρη της μεγάλης παραλίας των Φαλασάρνων, όταν σε μια βουτιά σε σημείο όπου τα νερά είναι σχετικά ρηχά τραυματίστηκε.

Λουόμενος που είδε τι έγινε, τον τράβηξε στην αμμουδιά ενώ άμεσα έσπευσαν ο ναυαγοσώστης της παραλίας και ένας ιδιώτης γιατρός που έτυχε να βρίσκεται εκεί.

Το αγόρι είχε τις αισθήσεις του και συνομιλούσε, αλλά φαίνεται πως δεν αισθανόταν τα πόδια του, έτσι του σταθεροποίησαν το κεφάλι και στο μεταξύ έφτασε ασθενοφόρο του Κ.Υ. Κισάμου, το οποίο τον μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων.

Εκεί οι γιατροί διαπιστώνοντας την σοβαρότητα του τραύματος στην αυχενική μοίρα, έκριναν αναγκαία την άμεση διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Κισάμου και διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights