Μπελάδες για την Αντζελίνα Τζολί – Σκιές πάνω από την υιοθεσία του Μάντοξ

Σε μπελάδες φαίνεται πώς έχει μπλέξει η Αντζελίνα Τζολί, καθώς το ντοκιμαντέρ The Stolen Children, που ερευνά τις παράνομες υιοθεσίες στην Καμπότζη, θα εξετάσει και την περίπτωση που Μάντοξ, ο οποίος το 2002 έφτασε στα χέρια της ηθοποιού.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι μία από τους εκατοντάδες γονείς στις ΗΠΑ που υιοθέτησαν παιδιά από την φτωχή ασιατική χώρα, μέσω του πρακτορείου υιοθεσιών της Λορίν Γκαλίντο, η οποία φυλακίστηκε με την κατηγορία της χρήσης πλαστών εγγράφων για να εκδώσουν οι ΗΠΑ βίζα για ορφανά παιδιά.

Η 21χρονη σκηνοθέτις του ερχόμενου ντοκιμαντέρ, Ελίζαμπεθ Τζέικομπς, είναι και η ίδια ένα παιδί που γεννήθηκε στην Καμπότζη και οι Αμερικανοί θετοί γονείς της την υιοθέτησαν μέσω του πρακτορείου της Γκαλίντο.

Η σκηνοθέτις προσπαθεί μέσω του ντοκιμαντέρ να αποδείξει πως «άνθρωποι» της Γκαλίντο ταξίδευαν σε φτωχές αγροτικές περιοχές της Καμπότζης για να πάρουν παιδιά από οικογένειες έναντι 100 δολαρίων! Μεταξύ των ετών 1997 και 2001 οι μισές υιοθεσίες παιδιών από την Καμπότζη στις ΗΠΑ – περίπου 800 σε σύνολο 1.600 υιοθεσιών – είχαν πραγματοποιηθεί μέσω του γραφείου της Γκαλίντο.

Εκείνη την περίοδο η Γκαλίντο μαζί με την αδελφή της, Λιν Ντέβιν, είχαν ιδρύσει το γραφείο υιοθεσιών Seattle International Adoptions και λίγο μετά την υιοθεσία του Μάντοξ από την Αντζελίνα Τζολί, η μεν Γκαλίντο μπήκε φυλακή, στην δε αδελφή της επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 δολάρια, για πλαστογραφία εγγράφων τα οποία αφορούσαν παιδιά που γεννήθηκαν στην Καμπότζη και υιοθετήθηκαν από οικογένειες στις ΗΠΑ.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, η Τζολί είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν γνώριζε για το κύκλωμα και πώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Μάντοξ δεν είναι ορφανός, σημειώνοντας ότι «ποτέ δεν θα έκλεβε από μία μητέρα το παιδί της».

Διάβασε και αυτό  Η Μαντόνα ζητά την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο η ηθοποιός ήταν παντρεμένη με τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

Η σκηνοθέτις Ελίζαμπεθ Τζέικομπ έχει ταξιδέψει στην Καμπότζη προκειμένου να βρει πληροφορίες από τους ντόπιους, ώστε να αποκαλύψει την αλήθεια για τις χιλιάδες παράνομες υιοθεσίες στην χώρα, μεταξύ των οποίων η δική της και του Μάντοξ.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: