Μπακογιάννης για επέτειο δολοφονίας Αξαρλιάν: Σήμερα, θα ήταν μόλις 49 ετών

Μήνυμα για τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν δημοσίευσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«29 χρόνια τώρα, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στις τέσσερις και τρία πρώτα λεπτά, η μαμά του Θάνου Αξαρλιάν, τα αδέρφια του, η οικογένειά του, οι αγαπημένοι και οι φίλοι του αφήνουν ένα λουλούδι, εκεί που δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες. Σήμερα, θα ήταν μόλις 49 ετών. Ο ανιψιός του, ο Στέφανος, έχει τα μάτια του», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης βρέθηκε κι αυτός στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν για να αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο τότε 20χρονο φοιτητή.

ΝΔ: Απαιτείται απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Αξαρλιάν εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία. «Ο Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα 49 χρονών, αν δεν τον δολοφονούσαν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη στις 14 Ιουλίου του 1992. Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε” αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συμπλήρωση 29 ετών από τη δολοφονία του. Η ΝΔ επισημαίνει ότι “η διαρκής μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί εθνικό και δημοκρατικό μας καθήκον, το οποίο υπηρετεί την ελευθερία και υπηρετείται από την ενότητα” και προσθέτει ότι “δυστυχώς κάποιοι, δεν διδάχθηκαν τίποτα και ακόμη και τους προηγούμενους μήνες οργάνωναν διαδηλώσεις υπέρ του εκτελεστή του 20χρονου τότε φοιτητή και τα προηγούμενα χρόνια του έδιναν άδειες για να επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος».

Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι απαιτείται απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας από όλες τις δυνάμεις: Ειδικότερα αναφέρει: «Ημέρες μνήμης σαν τη σημερινή υπογραμμίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της απόλυτης καταδίκης κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις χωρίς αστερίσκους και μισόλογα».

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: