Ασκληπιείο: Γιατρός κατηγορείται για «εμβολιασμό μαϊμού» σε αρνητή που ήθελε το πιστοποιητικό – Τι λέει το νοσοκομείο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλεται πως έλαβε χώρα στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου γιατρός είχε σχεδιάσει τον «εικονικό» εμβολιασμό σε αρνητή, ο οποίος ήθελε το πιστοποιητικό, με την υπόθεση να βρίσκεται ήδη ενώπιων του εισαγγελέα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν με το προγραμματισμένο ραντεβού ενός πολίτη για τον εμβολιασμό του έναντι της Covid-19 στο εν λόγω νοσοκομείο, την Κυριακή. Κατά το ρεπορτάζ, ο γιατρός είπε στη νοσοκόμα της βάρδιας ότι επιθυμεί να κάνει ο ίδιος το εμβόλιο αντί για εκείνη.

Η νοσοκόμα, ωστόσο, αντιλήφθηκε ότι ο ιατρός απέρριψε το εμβόλιο στον κάδο των απορριμμάτων, οπότε και ειδοποίησε τη Διοίκηση του νοσοκομείου που με τη σειρά της ενημέρωσε την αστυνομία. Ακολούθησε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός είχε εξαφανίσει τέσσερα ακόμη εμβόλια (σ.σ. δόσεις για τέσσερα άτομα), μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο των πολιτών ήταν να πάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να κάνουν το εμβόλιο, κατά την ίδια πηγή, και ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του προαναφερθέντος γιατρού.

Ασκληπιείο: «Η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού»

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε η ανακοίνωση από το γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου, κ. Πλεμμένου, η οποία, αναλυτικά, έχει ως εξής:

«Με αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Διάβασε και αυτό  ΕΡΓΑΝΗ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις νέες δηλώσεις αναστολών – Όλη η λίστα με τους δικαιούχους

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε την προϊσταμένη της και τον διοικητή του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. “Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης” και του άρθρου 285 Γ. Κ. “Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”.

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα».

Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Νωρίτερα, οργισμένη δήλωση για το περιστατικό υπήρξε και από την πλευρά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Ο Μιχάλης Γιαννάκος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε στο νοσοκομείο είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα», ενώ υποστήριξε πως «τέτοια άτομα δεν έχουν θέση αναμεσά μας», καθώς «συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των καταγγελιών, ο συνδικαλιστής επισημαίνει ότι «στις 4.14 μ.μ. την Κυριακή ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου Ασκληπιείου 50 χρονών επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του – 3 άνδρες και 2 γυναίκες – που είχαν κλεισμένα ραντεβού γιατί δήθεν φοβόταν. Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες», όμως φαίνεται πως «υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς μαϊμού για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Διάβασε και αυτό  Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Μπαράζ εκκενώσεων

Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω. Έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του έγιναν παρατηρήσεις. Έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο, τρία φλακόν εμβολίων».

«Τελικά δεν είναι θέμα μόρφωσης η συμμετοχή στον εμβολιασμό όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Τη βαρύτερη τιμωρία αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: