Απάτες στη Λάρισα: Χήρες από την Ακτή Ελαφοντοστού και έμποροι από το Μεξικό «ψαρεύουν» ανυποψίαστους πολίτες

SOS έχει σημάνει στην περιοχή της Λάρισας για διαδικτυακές απάτες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

«Σε παρακαλώ, χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Είμαι ηλικιωμένη χήρα και πάσχω από μακροχρόνια ασθένεια. Έχω εισαχθεί επί του παρόντος σε ιδιωτικό νοσοκομείο εδώ στο Αμπιτζάν, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, έχω κάποια χρήματα που κληρονόμησα από τον αείμνηστο σύζυγό μου ανθρακωρύχο.

Έβαλε στην τράπεζα 800.000 ευρώ και χρειάζομαι ένα άτομο να με βοηθήσει για να τα χρησιμοποιήσω για φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επομένως, εάν είστε πρόθυμοι να κάνετε αυτό το υπέροχο φιλανθρωπικό έργο, επικοινωνήστε μαζί μου γρήγορα μέσω αυτού του email, ώστε να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Έλαβα αυτήν την απόφαση επειδή δεν έχω παιδιά που κληρονομούν αυτά τα χρήματα και θα πρέπει να γίνει κάτι πριν μπορέσουν να κατασχεθούν τα χρήματα από την τράπεζα» είναι μερικές από τις ευφάνταστες ιστορίες που αγγίζουν τα όρια δραματικού σήριαλ και φτάνουν καθημερινά στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία Λαρισαίων, όπως περιγράφουν τα θύματα απάτης στο Larissanet.gr.

Τα περισσότερα από τα εν λόγω μηνύματα φυσικά κατατάσσονται σχεδόν κατευθείαν στα spam δηλαδή στα ανεπιθύμητα όμως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που ξεφεύγουν και μπαίνοντας στα εισερχόμενα οι παραλήπτες τα διαβάζουν.

«Γεια σας. Είμαι ένα πλούσιος έμπορος από το Μεξικό»

«Έφυγα από την χώρα πολύ νεαρός και εδώ κατάφερα να φτιάξω μια τεράστια περιουσία. Τα τελευταία χρόνια έχω αρρωστήσει και ψάχνω ένα τρόπο να επενδύσω 3.000.000 δολάρια σε εταιρείες στην χώρα μου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε νέα παιδιά. Ζητώ τη βοήθειά σου γιατί έχω ενημερωθεί για σένα. Αν επιθυμείς να με βοηθήσεις στείλε μου email και θα χαρώ να ακούσω νέα σου. Δεν θέλω να χαθούν αυτά τα χρήματα αν δε ζήσω» αναφέρεται σε άλλο μέιλ.

Διάβασε και αυτό  Στο «μικροσκόπιο» της ποινικής δικαιοσύνης η «εξαφάνιση» 1.000 δικογραφιών στην Κέρκυρα

Η Ελληνική Αστυνομία μέσω ανακοινώσεων από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει πολύ συχνά τους πολίτες πως πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους mail με ύποπτο και παράλληλα εξωπραγματικό περιεχόμενο.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: