Άντονι Μπουρντέν: Οι αντιπαραθέσεις που δημιουργεί το νέο ντοκιμαντέρ για την ζωή του

Με την πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ για τον Άντονι Μπουρντέν «Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain» να κάνει πρεμιέρα αύριο -στις 16 Ιουλίου σύμφωνα με το grunge.com- δεν είναι λίγες οι αντιπαραθέσεις που έχει δημιουργήσει η οπτική του σκηνοθέτη Morgan Neville.

Άντονι Μπουρντέν: οι αντιπαραθέσεις που δημιουργεί το νέο ντοκιμαντέρ την ζωή του

Το «Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain» που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Morgan Neville προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις τρία χρόνια μετά το θάνατο του λατρεμένου σεφ και συγγραφέα, κυρίως για τη στάση του και τον τρόπο που ρίχνει φως στην αυτοκτονία του, αναφέρει το grunge.com.

Είναι γνωστό ότι ο Μπουρντέν πριν αυτοκτονήσει διατηρούσε σχέσεις με την ιταλίδα ηθοποιό Άζια Αρτζέντο. Με τον τρόπο, λοιπόν, που παρουσιάζει τα γεγονότα το ντοκιμαντέρ, χωρίς ωστόσο να την κατηγορεί άμεσα για το θάνατο του σεφ, υπονοεί ότι κατά κάποιον τρόπο του δημιούργησε διάφορα θέματα, τα οποία, βέβαια, και τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Η Αρτζέντο εντάχθηκε στη σκηνοθετική ομάδα του «Parts Unknown», της τηλεοπτικής εκπομπής του Μπουρντέν, με τον ίδιο να «εθίζεται» με την ηθοποιό, και πολλούς να λένε ότι ήταν και η αιτία που η τελευταία σεζόν του σόου ανέβασε τα νούμερα και την επιτυχία της. Πέντε μέρες, ωστόσο, πριν την αυτοκτονία του Μπουρντέν, η Αρτζέντο φωτογραφήθηκε από παπαράτσι να περπατάει χέρι χέρι με έναν άλλον άντρα στη Ρώμη. Έτσι, με όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ, δεν είναι λίγοι οι κριτικοί που έχουν την αίσθηση ότι το ντοκιμαντέρ στην ουσία κατηγορεί την Αρτζέντο για το θάνατο του Μπουρντέν.

Διάβασε και αυτό  Ημίγυμνη στην πισίνα η Έφη Σαρρή: Είμαστε όλοι εμβολιασμένοι

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ φαίνεται να αντικρούει τους παραπάνω ισχυρισμούς, λέγοντας στη Wall Street Journal αναφορικά με την Αρτζέντο και τη σχέση της με τον Μπουρντέν «Μπορείτε να φτιάξετε μια ολόκληρη ταινία ακριβώς για αυτό και αυτό δεν ήταν η ταινία που ήθελα να φτιάξω. Αρχίζει και γίνεται πολύ περίπλοκο, ενώ συνεχίζοντας τόνισε πως «Αυτό που συμπεριέλαβα στην ταινία ήταν ένα κλάσμα αυτού που υπήρχε. Άρα αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά, επιτρέψτε μου να σας πω, έχω δείξει πολύ λίγα σε σύγκριση με αυτό που υπάρχει», για να κλείσει λέγοντας ότι «Νιώθω ότι έδειξα τεράστια συγκράτηση, παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να μην το γνωρίζουν. Και νομίζω ότι ήμουν πολύ δίκαιος δεδομένου ότι έχω δει όλα τα γεγονότα. Είμαι πολύ οκ με αυτό που έκανα».

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: