Αυτός ο 12χρονος είναι το νέο φαινόμενο στο σκάκι

Ένα παιδί από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ είναι το νεότερο φαινόμενο του σκακιού.

Ο 12χρονος Abhimanyu Mishra έγινε μόλις ο πιο μικρός grandmaster του κόσμου, παίρνοντας μέρος σε διαγωνιστικό event στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και νικώντας τον ινδό grandmaster Leon Mendonca, ηλικίας 15 ετών.

Αυτός ο 12χρονος είναι το νέο φαινόμενο στο σκάκι

Ο Abhimanyu Mishra, που φωνάζουν όλοι Abhi, ζει στη Βουδαπέστη με τον μπαμπά του εδώ και 3 μήνες, θέλοντας να κλέψει τον τίτλο αλλά και το ρεκόρ του Sergey Karjakin (1990), που παραμένει σε ισχύ εδώ και 20 χρόνια.

Ο Karjakin είναι ο νεότερος grandmaster του κόσμου, έναν άθλο που κατέκτησε σε ηλικία 12 ετών και 7 μηνών. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τον Abhi, ο οποίος νίκησε σε ηλικία 12 ετών, 4 μηνών και 25 ημερών. Και έχει τώρα διορία ως τις 5 Σεπτεμβρίου για να γράψει ιστορία στο σκάκι.

«Είμαστε στα αστέρια που το παιδί μας είναι ο νεότερος grandmaster όλων των εποχών. Είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε η μαμά του Swati στη New York Post.

Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος για τον Abhi, ο οποίος έπαιξε πέρυσι 35 παρτίδες χωρίς νίκη. Ο μικρός προπονείται 12 ώρες τη μέρα στο ασπρόμαυρο ταμπλό και τα κατάφερε.

«Δεν μπορώ να περιγράψω καν το συναίσθημα. Ήθελε να γίνει ο νεότερος grandmaster του κόσμου και τώρα είναι». Τον τίτλο του grandmaster έχουν 1.700 περίπου άνθρωποι στον κόσμο.

Ο Abhi δεν έχει χρόνο για ξεκούραση. Στις 10 Ιουλίου θα βρεθεί στο Σότσι της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Άρχισε να με νικάει όταν ήταν 6 ετών», λέει ο πατέρας του, Hemant, που είναι πληροφορικός, «μετά από αυτό, δεν μπορούσα να του πάρω παρτίδα».

Διάβασε και αυτό  Αρνητής κορόιδευε τα εμβόλια στα social media και πέθανε από κορονοϊό σε ηλικία 34 ετών

Ο προπονητής του Abhi, ο grandmaster Arun Prasad, άρχισε να συνεργάζεται μαζί του από κείνη την ηλικία: «Συνειδητοποίησα γρήγορα πως δεν ήταν φυσιολογικός, με την καλή έννοια! Θυμάται ό,τι βλέπει, θυμάται κινήσεις από παρτίδες του 2015»…

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights