«Αδειάζει» μετά τις καταγγελίες – Στο «Παίδων Πεντέλης» ο 14χρονος που κατηγορείται για παρενόχληση 7χρονου

Στο Παίδων Πεντέλης μεταφέρθηκε ο 14χρονος που φέρεται να παρενόχλησε 7χρονο αγόρι στο προαύλιο του Αγλαΐα Κυριακού. Εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης εξηγούν στο Live News πως κι εκεί η κατάσταση είναι ίδια, καθώς ήδη φιλοξενούν 20 παιδιά με εισαγγελική εντολή. «Αν έρθει κάποιος μεσημέρι προς απόγευμα θα καταλάβει τι γίνεται. Εντάξει ότι κάνουν μεταξύ τους διάφορα κάνουν, αλλά έσπασαν τέσσερα αυτοκίνητα προσωπικού τις προάλλες. Αυτό δεν έχει βγει πουθενά».

Τα παιδιά βρίσκονται για μήνες εγκλωβισμένα μέσα στα νοσοκομεία χωρίς καν να φοιτούν σε σχολείο. «Βέβαια ζητάνε να πάνε στο σχολείο. Ζητάνε μπάλα, μας λένε ‘φέρτε μας κυρία μια μπάλα. Φέρτε μας να διαβάσουμε, να πάμε στο σχολείο’. Μες τα μάτια ενός παιδιού να λέει ‘θέλω, θέλω, θέλω’, δεν υπάρχει λόγος να τα ζητάει. Θα έπρεπε να του παρέχονται απλόχερα».

Σήμερα ορισμένα από τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο Αγλαΐα Κυριακού επέστρεψαν στο σπίτι τους ενώ για άλλα δρομολογήθηκε η μεταφορά τους σε ιδρύματα.

«Θα προσπαθήσουμε γρήγορα να επιστρέψουν είτε στα σπίτια τους είτε να πάνε σε δομή», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ταχεία εκκένωση στο Παίδων

Ο κ. Χρήστος είχε δύο παιδιά στο νοσοκομείο, τα παιδιά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε επισπεύστηκε η διαδικασία να επιστρέψουν τα παιδιά του στο σπίτι και δήλωσε: «Θα ήθελα να επισημάνω την ταχύτατη αντίδραση της Εισαγγελίας, θα έλεγα ότι διαπίστωσα ότι σήμερα έφυγαν πολλά παιδιά από τις δομές».

Στον θάλαμο που διέμεναν οι κόρες του κ. Χρήστου τόνισε ότι και τα δύο παιδιά κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεββάτι και η σύζυγός του έμενε και κοιμόταν στην καρέκλα για να είναι δίπλα στα παιδιά της.

Διάβασε και αυτό  Χανιά – Τον καταπλάκωσε το αυτοκίνητό του – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Για το 14χρονο παιδί που γνώρισε από κοντά ο κ. Χρήστος παραδέχθηκε ότι είναι όντως πολύ βασανισμένο και πληγωμένο παιδί».

Facebook Comments Box
Verified by MonsterInsights