«Συνέχεια δουλεύεις και αφήνεις μόνο του το παιδί σου»: Η Κατερίνα Στικούδη απαντά στα σχόλια εναντίον της

Κατερίνα Στικούδη

 

Η Κατερίνα Στικούδη έχει πια γίνει μανούλα και μίλησε ανοιχτά για τη μητρότητα και το πώς αυτή αντιμετωπίζεται από τα ελληνικά ΜΜΕ.

 

Για όλους και για όλα μίλησε η Κατερίνα Στικούδη στον Γιάννη Τσιούλη και το popaganda.gr. Η αγαπημένη performer αναφέρθηκε στην ερώτηση που άκουγε από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε αυτόν τον χώρο, «πότε σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια;», τα αρνητικά σχόλια που γράφτηκαν για εκείνη όταν μόλις λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του γιου της επέστρεψε κανονικά στη δουλειά αλλά και στη σκληρή κριτική που δέχτηκε στην αρχή της καριέρας της.

Είσαι από τις μαμάδες που μιλούν συνέχεια για το παιδί τους ή ήσουν πάντα πιο χαλαρή με το γεγονός της μητρότητας; Ένιωσες καθόλου άγχος από τον περίγυρό σου, ειδικά από όταν παντρεύτηκες, του τύπου «Άντε να κάνεις ένα παιδί»«Άντε να γίνεις μαμά» ή ήσουν πάντα χαλαρή και είπες ότι «όταν έρθει, θα έρθει»;

 

Εγώ με τον εαυτό μου τα είχα βρει από πολύ μικρή ηλικία και καθετί που έκανα το έκανα πάρα πολύ συνειδητά. Ποτέ δεν θα έκανα κάτι επειδή κάποιος μου είπε «κάνε το». Η αλήθεια είναι ότι αυτό το πράγμα με τη μητρότητα, το να τη ζήσει μια γυναίκα και να μπει σε αυτή τη διαδικασία, για κάποιο λόγο οι άλλοι νιώθουν την ανάγκη να σε σπρώξουν προς τα εκεί από πάρα πολύ μικρή ηλικία, ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Στικούδη.

Τι αντιμετώπιση είχε από τα Μέσα

Δηλαδή, εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου από 18-19 χρονών που άρχισα να ασχολούμαι με τον χώρο του θεάματος, έδινα μια συνέντευξη και η δεύτερη, τρίτη ερώτηση ήταν «πότε σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια;». Πέραν του γεγονότος ότι είναι κάτι πάρα πολύ προσωπικό, πολλές γυναίκες μπορεί να αγχώνονται με όλες αυτές τις ερωτήσεις και όλη αυτή την πίεση. Για να μη σχολιάσω ότι αυτές οι ερωτήσεις γίνονται στις γυναίκες περισσότερο και όχι στους άνδρες, κάτι που το θεωρώ άδικο.

Διάβασε και αυτό  Βαλάντης: Σε άσχημη κατάσταση μετά την αποχώρηση του από το Survivor – Το μήνυμα της παραγωγής στους συγγενείς του

 

Αλλά γενικότερα είναι μια συνθήκη την οποία αποδέχτηκα, δηλαδή άρχισα να βλέπω ότι πλέον όλοι θα μου λένε τη δική τους γνώμη για το τι θα κάνω στην ζωή μου, αλλά στο τέλος αυτή που αποφασίζω είμαι εγώ. Ένιωσα λοιπόν πολύ καλά όταν πριν από 1,5 χρόνο περίπου κάναμε αυτό το βήμα πολύ συνειδητά και όχι γιατί το ζητούσαν οι τριγύρω, η οικογένεια ή ο οποιοσδήποτε, αλλά γιατί νιώσαμε και ο Βαγγέλης κι εγώ ότι θέλουμε να γίνουμε γονείς, κατέληξε η Κατερίνα Στικούδη.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: